783

Azon kívül, hogy álmomban halott nyúlcsecsemőket hoztam világra, lássuk csak, mi is történt még…

Először is pénteken tettem még egy utolsó kísérletet a tanulásra, majd mikor Dina régi kihajított és nyolc hónap után most visszafogadott barátja megérkezett, úgy határoztam, nincs kedvem a történethez asszisztálni, és lementem a Klubba.
Érdekes módon mostanában jobban megértem magam, vagy legalábbis többet és érdekesebbet beszélgetek a barátnőm barátjával, mint vele. Vicces módon több a közös témánk, a cseh filmektől kezdve a hulladékhasznosításon keresztül a gyerekkori traumákig bezárólag.

Szombaton előadások és vizsga, az, amiből tavaly már fél tucatszor meghúztak a magánügyi zűrzavaraim miatt. Most ugyanaz a feladatsor volt, mint anno a legelső vizsgán, csak új tanár. Sopánkodva nézte a feladatsort: ez milyen bunkóság! Ezt maguknak nem is kell tudni. Ó, ez meg még a könyvben sincs…- forgatta a szemeit.  na persze! Nem véletlen bukdácsolunk annyit… Aztán mondott egy-két tippet, meg már amúgysem először láttam ezt a feladatsort, úgyhogy remélem, végre sikerült. Szerdán kiderül.

Iskola után egyenest a hétvégi másodállásom leendő színhelyére mentem. Mint kiderült, korfball Európa bajnokság. Itt gályáztam szombat délutántól késő estig, vasárnap ugyanígy, és hétfőn egész nap. Nesze neked húsvét meg ünnepek. Nagy volt a pörgés, estére alig álltam a lábamon, de jó volt hallgatni a magyar himnuszt, hogy tegnap nyert a magyar csapat, látni, ahogy ünnepeltek, megismerni a sportot, pár kedves és jófej embert, nyolc nemzetiség játékosaival szóbaelegyedni, és persze a rég nem látott barátunkkal beszélgetni. 
Nagyon szeretem ezt a két méteres százötven kilós robosztus embert – akitől előszöt ijedtemben összecsináltam magam – a őszinteségét, és azt a szívből jövő gurgulázó, harsogó, jóízű nevetését, mely hallatán én is mindig elnevtem magam.

-Hogy ki vagy virágozva, teljesen kisimultál! – köszöntött. – Bezzeg G.-t teljesen összetörted, tönkretetted az életét. Már nem félek tőle, úgyhogy megfenyegettem, hogy ne merészeljen nekem lelkifurdalást csinálni, mert most rögtön hazamegyek. Nevetve válaszolt: –Bogár, ne vegyél komolyan, tudod, hogy csak hülyéskedek. G. nekem nagyon régi barátom, nem is bántom, de azt mondom: az a pali egy nagy f*sz. És nevet jóízűen. Persze tudom, hogy szereti G.-t.
Mikor a javulás után érdeklődtem, megint csak hahotázó választ kaptam: Idefigyelj, te is tudod, G. olyan szinten ragaszkodik a saját boldogtalanságához, és olyan mély meggyőződéssel hiszi, hogy ő és az élete szart sem ér, hogy nincs az az ember, aki kiverhetné a fejéből.  

Repülni nem voltam, pedig jó idő volt.
Egyszerűen annyira összecsaptak a fejem fölött a hullámok, hogy félni kezdtem, hogy újra valami bajom lesz. Ilyenkor szoktam megbetegedni, bokát kitörni, miegymás. Mikor a lelki teher túl nagy lesz, a testem következetesen közbeszól, megbetegíti magát, hogy leálljak. Ezt megelőzendő (nem szeretnék Marokkóban kínlódni), a vasárnap estig otthon maradtam: takarítottam, mostam, nyári ruhákat szedegettem elő az útra, összeírtam és beosztottam a teendőimet, elkezdtem pakolni az útra, kipucoltam a bakancsom, ilyesmik. Meg semmittettem. És azóta jól vagyok, sokkal nyugodtabb, nem stresszelek. Éppenséggel tudni kell, mikor mi a fontos.
Persze este Gy hitetlenkedve kérdezte, hogy te azért nem repültél, mert pakolásztál, mert nem ilyennek ismer. És nem tudom elmagyarázni azt sem, hogy mennyi mindent csináltam az utóbbi időben, és milyen tömény az életem, és kellett egy kis töredezettségmentesítés.

És ma már újra lódul a szekér: bank, munka, fogorvos, vásárlás, határidők, házi feladat…  de most bírom.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kapcsolat: mail to: bogaar@gmail.com

mail to: bogaar@gmail.com

Archívum