760

Ha csak egy valaki menne, még hagyján.
Most viszont egyszerre mennek el azok az emberek, akikkel talán a legtöbb időt töltöttem – így vagy úgy. Most még semmit nem érzek, azon kívül persze, hogy ez így vicces. Még nincsenek elmenve.
Először is az öreg kolléganőm. Aki persze nem is olyan öreg, annak ellenére, hogy nyugdíjba meg: minden további nélkül lehet vele beszélgetni akár a szexről is. Bár azért a muskátli jobban érdekli. Immár kétésfél éve nap mint nap néhány méterre ülünk egymástól, kiszámoltam, vagy hatezer órát töltöttünk együtt. Többet, mint az utóbbi időben bárkivel. A korkülönbség ellenére boldognak és harmonikusnak volt mondható a kapcsolatunk: két-három szájhúzásos nap volt az összes konfliktus közöttünk. Azt mondta, hiányozni fog neki a napi csevegésünk. Kicsit én voltam az izgalom az életében, olykor a napi sorozat, mikor a gurulós székeinket összetolva elmeséltem neki az előző esti eseményeket. És a jövő hónap végén elmegy. Mondtam, bármikor szívesen megyek hozzájuk füvet nyírni.

Aztán ott van Dina. Vele töltöttem a második legtöbb időt, már ha az egy lakásban való tartózkodás időtöltésének számít. De azért mégiscsak vagy másfél évig együtt éltünk! Ez még egy férfival is hosszú távú kapcsolatnak számít… Nem mondom, néha viccelődtem rajta, olykor össze is kaptunk holmi elveken meg nézeteken, persze nem komolyan, csak filozofáltunk. Erre kitalálja, hogy kimegy nyárra idegenvezetőnek, úgysincs munkája. Mivel a lakást nem akarja fizetni, találtunk helyette valaki mást. Aztán ősszel Dina vagy hazajön, vagy nem. De jövő héttől már máshoz fogok hazamenni. Hogy jobb lesz-e: nem tudom. De mindenképpen más.
És aztán nem utolsó sorban, de talán kevésbé időponthoz kötötten, készülődik a barátnőm is. Még nem csomagol, csak gondolatban, viszont annál hosszabb távra és messzebbre. Talán nem mindigre, de ha a négy villamosmegállónyi távolság felduzzad többezer kilométerre, akkor nehezebb délután felugrani. Azért szerencsére halad a világ, meg a technika, meg a fapadosok.
Hát így állunk most, Dina biztos megmondaná, hogy a számmisztika most milyen hónapot jósol – ha ér valamit – persze nem kellenek nekem a számok, magamtól is látom, hogy merre változik most minden.
Viszont jó alkalom volna, hogy leteszteljem, mennyit ér, higgyek-e benne.
Elvileg valami családalapításos meg megállapodásos évem van. Na arra leszek még kíváncsi… Ha ez bejön, ígérem, hinni fogok a számmisztikában.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kapcsolat: mail to: bogaar@gmail.com

mail to: bogaar@gmail.com

Archívum