674

Végülis szép lett a tegnapi nap. Az este. Pedig a fene se tud rá magyarázatot.
Még a tigris és a majom pédázata sem szolgáltat elegendő indokot. De minek kell mindennek indok, miért kéne mindennek tudni az okát?
Popper megint jót írt, vagyis az apja, ma reggel olvastam a buszon: Inkább megfogadom apám tanácsát, amit már sokszor elmondtam. “Miért kell neked olyan jólinformáltnak lenni a túlvilágról, drága fiam? Egy napon meghalsz, és úgyis tudni fogod, hogy s mint vannak a dolgok. Nem kellene inkább az élet dolgaival foglalkoznod?”

Ezt az Istenek arcai-ban mondja. Révai Gábor beszélgetései a könyv, huszonkét ismert embert, gondolkodót kérdezett meg, hogy mit jelent nekik Isten (isten).
Még csak párat olvastam el, de nagyon érdekes, színes a paletta. Érdekes, hogy sok a keresztény beállítottságú, ilyenekkel meg ritkán beszélgetek lelki dolgokról, mert én valahogy a keleti vallásokhoz, életszemléletekhez vonzódom. De mindenképpen tanulságos ez a színkavalkád.
Bár megmondom őszintén, nekem a legtöbb száraz. Helyet, nevet, okot, funkciót, törvényeket keresnek istennek meg a léleknek, vagy annak tagadásának, filozófiák kusza egyveleg, csupa tudomány, de csak száraz tudomány. Mindenki kurva okos. És ezt rühellem.
Alig beszél valaki arról, hogy neki valóban konkrétan mit jelent ez. Hogy hogy nyilvánul ez meg az életében. Mert engem ez érdekel. Mindig. Hogy jobb lett-e ezáltal a házassága, hogy jobban kezeli-e a kollégai allűrjeit, hogy boldogabb-e, hogy más-e.
Eddig Kovács Gábor volt a pozitív meglepetés. Ő tényleg erről beszélt.
Kíváncsi vagyok, összesen hány olyat fogok találni a huszonkettőből, akivel szimpatizálok, aki megfog. Olyan három-négyre tippelek. Talán öt.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kapcsolat: mail to: bogaar@gmail.com

mail to: bogaar@gmail.com

Archívum