671

Az idióta német anyavállalatunk mindent egységesíteni akar. Most épp a munkaidőket. Hiába vettek fel úgy, hogy pénteken kettőig tart a munkaidőm. Nuku. Mondtam nekik, hogy akkor ezek szerint a fizetéseinket is egységesíteni fogják (ha a kettőnkéből átlagot vonnék, akkor is többet keresnék, mint a féléves fizetésem). Fuu, de csúnyán nézett.
Aztán még hőbörögtünk egy darabig egymás közt, hogy de szép is az élet: a fizetés kevesebb lesz, a munkaidő hosszabb…

De magamat is megleptem azzal a felfedezéssel, hogy mindez mennyire nem érint mélyen. Persze, én is jártatom a szám egy darabig, legalább a szójátékok kedvéért is, de két órával később már az egész nem érdekel.
Nem fontos.
Annyira nem, hogy ezek miatt rontsam el a napjaimat, a kedvem, a hozzáállásom. Van mit ennem, és van hol aludnom, és ezeken felül sokkal több fontos dolog van, melyek nem a munkával vagy a pénzzel függnek össze.
Ráadásul úgysincs mit tenni. Nincs hatalmam, befolyásom ezen dolgokra. Csak olyanok vagyunk, mint egy kis falevél. Ide-oda repít a szél. (Olykor ránk lép egy járókelő.) Vagy mint egy kis bogár. És egy, a világ menete miatt hisztiző kis bogár inkább nevetséges vagy szánalmas, semmint hatásos.
Sokkal jobb, ha a kis bogár képességeket fejleszt ki. Rejtőzködik. Alkalmazkodik. Megtanul egy-egy lábacska híjján is járni. Mint a kaszáspók. Vagy végtagot újranöveszteni, mint a gyík.
És megtanul repülni – hisz vannak szárnyai. Kitárni a színes kis páncélt, kisimogatni a gyűrött kis szárnyacskákat, és szállni, szállni, keresni egy szép virágot, egy zizgő levelő fát, és egy pár másik, repülni tudó kisbogarat. 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kapcsolat: mail to: bogaar@gmail.com

mail to: bogaar@gmail.com

Archívum