657

Meg lettem feddve, hogy még mindig a kosárfonás a vezércikk, és azóta semmi újdonság… J

Hát akkor. Téma Huszonhároméves: Annak ellenére, hogy közös megegyezéssel a barátság mellett döntöttünk, naponta irogat, és iszonyú kedves, én meg egyre hülyébben érzem magam, hogy ebből bizony semmi jó nem fog kisülni. Szombaton az iskolában találkozunk, tartok tőle… mégis kell, hogy szembesüljek vele, meg szembesítsem az érzéseimet is, miszerint ez nekem nagyonnagyonnem… Most ez nagyon idiótán fog hangzani, mert egy kifejezetten jól kinéző, szimpatikus fiatalemberről beszélünk, de – megpróbáltam nem egyszer – erőnek erejével sem tudom magam elképzelni vele… hmm.. intim helyzetben. Pedig van fantáziám, istenbizony.

 

Aztán a nagy csöndnek az is oka volt, hogy pénteken nem átallottam ellógni a munkából (úgyis annyit dolgozom mostanában, mint az igavonó haszonállat), és bevállaltam egy négy napos utat. Egyrészt mert rámfér, másrészt mert szeretek utazni, harmadrészt mert mindig jó tanulnom a túravezetésről, negyedrészt meg mert jól jön a pénz is.

Két nap Prága jó volt, bár ikszedszer meghallgatni ugyanannak az idegenvezetőnek ugyanazon poénjait… másnap esett az eső, az utasoknak szabad program volt, így mi a városban csavarogtunk, vagy az eső miatt hol kávéztunk, hol meg fel-alá villamosoztunk.
A Szikla-labirintus azonban a következő nap gyönyörű volt! A falevelek ezer színben játszanak, égbetörő sziklatűk, kristály vizű tó, mely megkétszerezi az egész fantasztikus képet… Negyedik nap improvizánunk kellett, ami nem kevés fejtörést okozott, de teljesen jól sült el.
Mindent összegezve jól éreztem magam, megérte elmenni, bár nem ez volt életem legfergetegesebb hétvégéje. Egy-egy beszélgetés az ért dobott rajta, és sokat tanultam is a társamtól, aki egész másképp dolgozik, és jó más oldalt is megismerni. Jól az agyamba véstem pár dolgot. Persze van, amit én sose fogok tudni: például szelíden fogadni az okoskodókat, akik defekt esetén mind a busz köré gyűlnek, és fontoskodnak meg szakértenek, közben meg majd’ elüttettik magukat. És ilyenkor mindig morgok magamban, hogy hú, de nagyon okos ilyenkor mindenki, miért nem mennek kávézni, ő pedig kedvesen megköszöni a segítséget.
Azért alső nap reggel elérte, hogy megállt bennem az ütő. Valamit beszélgettünk útközben, mikor csak úgy nekem szegezte a kérdést: Neked van blogod is, nem? Jó, hogy félre nem nyeltem. Nekem? – kérdeztem. Hát, találtam egyszer egyet, ami akár a tiéd is lehetne. Majd átküldöm a címét – folytatta bizonytalanul. Szóval megint lebuktam. Nem mintha pl. ő egyetlen szóval is jelen lenne ebben a virtuális naplóban, vagy szégyellnék előle valamit, de miért talál meg folyton mindenki?! Mostanra már – ha máskor nem, akkor e sorokat olvasva – biztos rájött, hogy ez tényleg az enyém. Nincs mit tenni. Nem tagadom. De beszélgetni azért nem szeretnék róla.
De az is lehet, hogy már el ki is ment a fejéből, és nem olyan kíváncsi, mint mi nők (mi biztos azonnal végigolvasnánk az összes évfolyamot), és el van felejtve. Az lenne a legegyszerűbb. Persze én hirdetem nagy szájjal, hogy ugye extrém sport…

 

Majmócával jókat beszélgetünk (írásban) egymással. Szegénykének nem áll túl jól a kapcsolati szénája. Néha majdnem hogy olyan érzésem van, hogy így, megváltozott körülményekkel, akár… 
Azt hiszem, itt az ideje, hogy elolvassam az akkori kesergős naplóimat, és megszabadítsam magam az illúzióimtól…

 

Aztán mi van még? Ja, elsején költözöm.
Igaz, hogy még se költöztetőm, se dobozaim, se szabad időm csomagolni, de megoldom. Lennénk már túl rajta… Pocok naponta borzolja bent az idegeinket, a kolléganőm ma már haza akart menni, vagy hányni, egyiket a kettő közül, én tegnap voltam így ezzel.
 Most valahogy úgy felhalmozódott minden, nincs időm semmit tenni és ez fáraszt, ma már éjjel is felébredtem. De egyszer ez is elmúlik…

Szép idő van, és az ablakomból látom, amint egy ragadozó madár mozdulatlanul szitál a levegőben, majd fejét leszegve hirtelen zuhanni kezd, mint a kő: lecsap a zsákmányra. Azt már nem látom, mennyire sikeresen…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kapcsolat: mail to: bogaar@gmail.com

mail to: bogaar@gmail.com

Archívum