617

Tegnap feldíszítettem a karácsonyfát. A miiiiiit? -kérdezi mindenki. Igen, a karácsonyfát. Jól jelzi, hogy milyen kaotikus állapotban vagyok…

Szóval az úgy volt, hogy a múlt héten már megvettem jópár ajándékot, mely tevékenységet még vasárnap is folytattam, és aztán a főbérlőre várva elkezdtem ajándékot csomagolni. És ettől olyan karácsonyi hangulatom kerekedett, hogy elkezdtem a karácsonyfán gondolkodni. Merthogy én még anno Bécsben vettem egy kis műfenyőt, amit azóta sem bontottam ki, mert vagy igazi fenyőnk volt igazi illattal, vagy semmilyen. Magát a dobozt a franciaágy ágyneműtartójának kitámasztására használom, igen sikeresen. De gondoltam, már csak meg kellene nézni, mit rejt a doboz, meg vajon mi lett a műanyagból öt év alatt.
Aztán kigondoltam, hogy most úgyis van időm, előcsomagolom, hogy megnézzem, lehet-e számítani rá. Aztán karácsonyig majd szobanövénynek tekintem. De a fácska – minden várakozásommal ellentétben – olyan kis helyes és csudaszép, hogy díszíthetnékem lett.
Le akartam beszélni magam, mert hogy néz az már ki, 17-én fát díszíteni. De aztán arra is gondoltam, hogy most karácsonyi hangultom van, lehet, hogy csak ma egyedül az évben, és jövő héten úgyis rohangászni meg idegeskedni fogok, most meg ülök a szobában és ajándékokat csomagolok meg masnikat hajtogatok, és tényleg örülök az ünnepnek, akkor ez a karácsony, dátumtól függetlenül.
És a héten úgyis jönnek a barátaim, és akkor mindenkivel tudok karácsonyozni egy kicsit, akit szeretek. És ez jó.
Úgyhogy most egy csudaszép, mályva-bordó-ezüst karácsonyfa díszíti a szobát, néhány trombitás angyalkával, de teljesen egyszerű, csak semmi giccs…

És ültem a fa előtt, sherryvel a kezemben, és néztem, és boldog voltam, és ezen csodálkoztam. Mert nekem a karácsony annyira családi ünnep, hogy máskor a karácsony gondolata mindig elszomorított ha egyedül voltam, és óhatatlanul rámtört a magány.
Most meg csak boldog és békés voltam…egyedül is…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kapcsolat: mail to: bogaar@gmail.com

mail to: bogaar@gmail.com

Archívum