593

Ritkábban látott barátai nem nagyon akarják elhinni, hogy jól vagyok így. Nem hiszik el, hogy nincs rossz érzésem azzal kapcsolatban, hogy egyedül vagyok, és noha én is szeretnék párt, nem rágom le a körmeimet otthon nagy elkeseredésemben, és nem csak udvariasságból vagy megszokásból teszek fel mosolyt az arcomra. Igen, vannak nekem is rossz napjaim, én is vagyok szomorú, ideges, csalódott, elkeseredett is néha, olykor több napra is – de ezek legnagyobb része ugyanígy jelentkezne akkor is, ha épp kapcsolatban élnék. Mert nem fenékig tejfel az élet, hanem hullámvasút, és nem tudom, miért gondolják azt az emberek, hogy egy párkapcsolat megoldja mindenki minden jellegű problémáját. Hogy csak úgy, egyedül nem lehet boldognak lenni, mert az természetellenes állapot. Az nem normális.
Miért? Az ember nem lehet önmagában kerek és egész, harmonikus? Legyünk csak egy cseppet őszinték: sokan miért ragaszkodnak annyira egy kapcsolathoz, miért kell? Mondjuk a hódítás, a tetszés és tetszeni vágyás, a visszaigazolások és bókok – ilyenből így is kijut, lehet, hogy még több is. Szeretni és szeretve lenni, fontosnak lenni valakinek – hát igen, ez valóban fontos, de ezek nagy hányadát jól meg lehet élni közeli barátokkal is. Persze az nem ugyanaz. De ez sok hosszú kapcsolatban már szintén nem működik. A társaság, hogy valaki legyen otthon, legyen kivel foglalkozni – az is van. És még sorolhatnám.
Szóval az én életemben is nagyon rangos helyen áll egy jó és tartós kapcsolat, de nem hiszek benne, hogy azon áll vagy bukik a boldogságom. Még akkor sem, ha az a kapcsolat a létező legideálisabb. És akkor még nem is beszéltünk azokról, ahol két ember csak megfolytja egymást, kölcsönösen egymás idegeire mennek, tele vannak sértődéssel és nehezteléssel, elvárással és keserűséggel – szóval miért is kell az egyedüllétre úgy tekinteni, mint valami rettenetes állapotra? Sok kapcsolat ezerszer szörnyűbb. Hogy Poppert idézzem: finoman cizellált pokol.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kapcsolat: mail to: bogaar@gmail.com

mail to: bogaar@gmail.com

Archívum