562

Néhány napja azon gondolkodom, hogy mi legyen ezzel a bloggal. Kicsit veszélyesnek érzem. Phi miatt.

Egyrészről igen, az vagyok, ami itt van, vagyis inkább az is vagyok. Amit írtam, őszintén írtam, jót s rosszat, keserűt s édeset egyaránt. De valamennyire mégis minden kiragadott és pillanatnyi. Az akkora vonatkozik, olyan, mint egy fényképalbum: pillanatfelvételek sokasága. És kőbe van vésve az is, amit talán már nem úgy gondolok, ami csak hiányosan van leírva, ami csak akkor volt igaz… de egy külső ember számára vajon mit mutat meg? Milyennek látszom én innen, a karakterek oldaláról nézve?
Felvállalok mindent, nincs szégyellni valóm. De mégis. Ott a másik oldal.
Mi van, ha egyszer megtalálja (ha eddig nem. Mert mindig mindenki megtalálja, akinek nem kéne is), és esetleg az egészet nem úgy érti, ahogy írva lett, ha olyanok is kiderülnek ebből, amiről amúgy nem szoktunk kérkedni…

Szóval nem akarok én hazudni, se félrebeszélni, se másnak mutatni magam, mint aki vagyok – távol álljon tőlem. De nem beszélünk mindig mindenről a régi dolgokból.
Viszont olyan visszás dolognak érezném, ha most egyetlen gombnyomással titkosítanám a múltam – még ha csak azért is, mert annyira szeretem, hogy nem akarom, hogy bármi közénk álljon.  Másrészt igen, vállalom, ez (is) vagyok én, halandó, földi esendő, és nem szégyellem: felvetem a fejem.

De ez magával hoz még egy harmadik kérdést is: mennyire fogok tudni vele kapcsolatban őszintén írni? Mennyire lehet? Mennyire szabad?

 

Tegnap Stuttgart rém unalmas volt: véget nem érő megbeszélések, és fontos emberek véget nem érő sora. Egy termosz kávét megittam, aztán este nem engedtek le a repülőről, mert a sztrájkoló dolgozók nem hoztak lépcsőt. Nekem is sztájkolnom kéne.

De most nincs kedvem. Most nagggyon boldog vagyok, a keblemre ölelném az egész világot. Reggel a kolléganőm is szóvá tette, hogy most úgy süt rólam a boldogság, hogy még őket is felvidítom. Így hát kacag az egész iroda…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kapcsolat: mail to: bogaar@gmail.com

mail to: bogaar@gmail.com

Archívum