534

Lassan felnövök. Vagy öregszem. Már nem rohanok ki fejvesztve egy kapcsolatból, és nem esküszök titkon szakítást, amint felmerül egy probléma. Mert merül fel.

Azt hittem, a hosszú hétvégénk – ugyan számomra munka is – de egy kicsit nyaralás, kikapcsolódás is lesz.
Ehhez képest a négyből három nap veszekedtünk. Nekem munka volt, meg barátok, meg elvárások meg megfelelés, neki meg elhanyagoltság meg kirekesztettség meg megfelelés. És mindketten rém hülyén viselkedtünk.

Lám, már ezt is többes számban mondom, és nem kenem rá.
Egymásnak olyan arcaival találkozunk, amilyenekkel még sose. Volt minden, mint a karneválon, csak ezek nem maszkok voltak, hanem odanőttek. Piros, kék, lila, narancssárga.
És veszekedtünk is. Sokat.
Milyen furcsa, most már azt is tudom, hogy veszekszik. Mi a stílusa, a hadviselés formája. Bár nem biztos, hogy mindig ez. Az enyém is eltért a megszokottól: én csak hallgattam, és tűrtem, mert nem akartam akkor és ott veszekedni. És nem akartam felindulásból olyasmiket mondani, amit később esetleg megbánok, vagy nagyon megbántom a másikat. Csak egyszer hördültem fel, amikor a barátaim ellen szólt. Mert ők a barátaim.

Aztán valahogy eltelt ez a négy nap. Gyönyörű kulisszák közt. Az egészet mintegy félálomban éltem meg. Négy helyre figyelni, négy csoportnak megfelelni. És ezt nem lehet. Valaki mindig elégedetlen lesz, ha beledöglök, akkor is.

Most újra, továbbra is szeretjük egymást. Én is, ő is. De valahogy többet tudunk, valahogy kicsit más így, és mégse. Az a hihetetlen, hogy – bár akkor nem éreztem így – de mindennek ellenére ugyanúgy szeretem.

Persze soha többé nem akarok ilyen helyzetbe kerülni, úgyhogy több ilyen út nem lesz. Mazochista azért nem vagyok…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kapcsolat: mail to: bogaar@gmail.com

mail to: bogaar@gmail.com

Archívum