482

Lakás-projekt.

Az ablakban jácint és tulipán nyílik. Már van szőnyeg a nappaliban, bár a párnák kiválasztása még hátra van. Csak anyag kellene, abból megvarrom. Kényes színösszeállítások. Túl sok a barna,a sötét – fel kell dobni.

A dolgozó már szép. De még nem használom, mert nem jó ott a fűtés. Majd tavasztól. A hálóban rend van és ágytakaró. A fürdőben új törölközők és díszek – a régi selyemvirágok és mütyűrök tömkelege eltüntetve. A konyha reménytelen. Hatalmas és vaksötét. De már van új égő. Ma végre vettem fűszertartókat, és teleraktam őket illatos, színes füvekkel és porokkal. Még kell vagy tíz. Kedvtelve nézegetem őket.

Közben megragadtam az alkalmat, hogy újabb mütyűröktől szabaduljak meg. Így megy ez. Itt egy hatalmas ház, száz kilométerre az ízlésemtől, idegen emberek húsz év alatt felhalmozott emlékeivel telítve minden felület. Olyan, mint a régi Lakáskultúrákban a városszéli villák vagy vadászlakok berendezése. 

Szóval járom a lakást, és szép lassan innen-onnan, apránként, egyesével eltüntetem a csecsebecséket. Lecserélem a régi kiegészítőket. De az eredmény ritkán kielégítő: az alapok nem jók. Azért örülök a kis sikereknek is. Mindenesetre mostanság nem ruhára adom ki a havi költőpénzem, hanem lakberendezésre. Néhány hónap alatt törzsvásárló lettem sok üzletben. És még mennyiben leszek, és mennyi zsebpénz és spórolás van hátra, míg egy helyiségben majd hátra dőlhetek azt mondva: ez igen!

De ott a kert, a teraszok. Már tervezünk, gondolatban már dús, tiroli muskátlik csüngnek az ablakokból, a teraszon eper, a kertben paradicsom. Épp csak egy kicsi. Meg egy virág-sziget. És újra ültetjük a füvet. Jövőre pedig csinálunk új madáretetőt…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kapcsolat: mail to: bogaar@gmail.com

mail to: bogaar@gmail.com

Archívum