441

Van már szállásom is Delhiben!

Csak oda foglalok, mert az túl nagy ahhoz, hogy csak úgy találomra betérjek valahova. Annál is inkább, mert első nekifutásra csupa olyan "budget" hoteleket találta, ahol a három éjszakáért több száz dollárt fizetnék. Holott mondjuk a vonatjegyem Agrába és vissza 800 rúpia, tehát kb. 3500 forint.

Már majdnem elkeseredtem, mikor eszembe jutott a jól bevált szálláskereső portálom, a www.hostelworld.com . Bár hostel Indiában… aztán mégis. És láss csodát, egy-két ezer forintért is talált nekem. Igaz, jó része kint van a bánatosban. Még nem is tudom, hogy lehet közlekedni abban az állat nagy városban. Aztán jött a megoldás: Hostel Smyle Inn, bent a város közepén a nyüzsiben, a Main Bazar-tól egy sarokra, a vasútállomástól háromra (de jó is lesz az majd amikor reggel hatkor indulok és tizenegykor érkezem Agrából…). És mindez három napra egyágyasban majdnem hatezer forint.

Azért végigolvastam pár véleményt róla, mert majdnem ez a legolcsóbb szállás a városban. Sokan imádják, főleg a helye miatt, páran meg prüszkölnek, hogy nem kaptak elég repi-térképet meg aludt reggel a recepciós. Na bumm. Leszarom. Lesz úgyis saját hálózsákom, a hidegvizes zuhanyt addigra a hegyekben úgyis megszokom (talán még annak is örülni fogok, hogy van zuhany). A többi meg lényegtelen, főleg ha az ember úgy tervezi, hogy úgyis épp csak egy kicsit szunyni jár haza. Ja, és van reggeli meg szabad internet is. Úgyhogy le is foglaltam.

Ma Delhivel és Agrával ismerkedtem, hogy miket érdemes ott megnézni. Nem szeretem az előre fullszervezett utakat, de most azért akarok egy kicsit tájékozódni, hogy ki tudjam választani, hogy mit akarok megnézni ez a rövid idő alatt, és mit nem. Pl ma lejött, hogy nagyon sok síremlék meg híres épület elég hasonló. Persze meindegyik egyedi és különleges, de inkább kiválasztom azt a néhányat, ami nagyon érdekel, és szentelek elég időt annak is, hogy legyen elég időm bazárazni meg magamba szívni a hangulatot, életképeket fotózni, helyi kajákat enni lehetőleg hasmars nélkül – ahelyett, hogy a lonley-val a kezemben végigrohannék az összes előírt helyen.

Vicces különben a Google Earth-ön csavarogni. Pl nem is kell előre könyvet olvasnom egy városról, csak megnézem itt, bekapcsolom a fotó-megjelenítést, és azonnal kiderül, hogy hol van ötezer kép egy csomóban. Na az biztos valamilyen hivatalos látványosság…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kapcsolat: mail to: bogaar@gmail.com

mail to: bogaar@gmail.com

Archívum