438

A munkahelyi szerelmektől ments meg Uram engem… Épp elég csak végignézni is, ami piciny cégünkben végbemegy. Tavaly már egyet túléltünk, az rendeződött is, és megszületett az első céges baba.

Most akadt még vagy kettő. Halál titkos, épp ezért mindenki erről beszél. Nem független emberek. Azonnali felmondás. Botrányszag terjeng a levegőben. Hatalmas traccspartik alakulnak zárt ajtók mögött, a sarkokban lányok pusmognak, teraszon megy a forródrót… Esemény van. 

 

Jelentős előzmények köthetők a múlt heti berlini céges kiránduláshoz. Ami kétség kívül jól alakult. Rengeteg gyaloglás, még több fotó, jó vacsorák és kinek-kinek vérmérséklete szerinti ivászat hajnalig. Nekem eddigre már általában nagyon hiányzik az ágy, de nem lóghatok el minden este. Mert ugye hol a csapatépítés. Nem iszom sokat, vagy nem eleget, legalábbis kevesebbet mint a java, pedig ilyenkor nagy teher ám a józanság.
De talán csak mert nem tekintek mindenre elég lazán. Mert nem veszem játéknak a játszmákat. Holott jól szórakozhatnék is rajta.

Tudod, ez az, amikor lemegy néhány fiú meg lány egy szórakozóhelyre, akik nem barátok, csak ismerősök. Van, akik tetszenek egymásnak, nem mindig kölcsönösen, vannak központi és perem személyek – de ami a legfontosabb, az a tündöklési vágy. Én vagyok a legjobb fej. Én még nálad is sokkal jobban táncolok. Én viszont a csoport-kannal riszálom, bekaphatjátok. Jaj, én nem vagyok elég szép. De legalább sokkal normálisabb, mint a riszálós. Azt hiszi, ő itt a középpont, pedig milyen ciki. Ajjaj, nem kellene ilyen feltűnően udvarolnom. Juhé, most mind látják, hogy mennyire oda van értem. Biztos érezni rajtam a cigarettát. Tököm tele az egésszel, de azért mosolygok…

…. és közben negédesen mosolyog mindenki.

Mint a filmben, mikor Mel Gibson hallja a nők gondolatait.

Hát ez is olyan. Látni azt a milliónyi kis szálat, a játszma-szálakat – nagy pókháló sikerül.

Én meg vágyakozom valami igazira, valami valóságosra. Egy pillanatra meg is találom egy hamutál mellett az asztalra támaszkodva.

Pedig mondom, szórakozhatnék is az egészen. Ha már szórakozóhelyen vagyunk…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kapcsolat: mail to: bogaar@gmail.com

mail to: bogaar@gmail.com

Archívum