429

Még mindig 21.11.2008 – Kathmandu

 

Fejlámpával írok, órák óta nincs áram. A bazárok generátorral próbálkoznak, így még hangosabb is még büdösebb a város. Mit város – hisz ez csak a Thamel, a túristanegyed, vagyis három utca.

Itt van a szállás is, és itt töltöttem a délutánt is, lévén hogy hálózsákot kellett vennem. A bazársoron hemzsegnek a túraboltok. Minden második kasmír-sálasra jut egy. Többnyire North Face hamisítványokat árulnak, most az megy.
Van eredeti meg jó minőségű is, azok természetesen drágábbak.

Sok óra keresgélés után találtam egy jót, 4000 Rúpára alkudtam le. Toll. Persze mindre az van írva, hogy komfort -20 meg -30, így inkább a tapintásomra hagyatkoztam. Egyébként elég drágák, nem éri meg, és pehelyt nem is akartam venni, a mosás miatt. De végülis jó meleg, most is abban vagyok.
Vettem egy vastag dupla polárt is, 500-ért, az megéri. Kb. 1500 Ft.

Holnap még veszek pár dolgot, de nem akarom ezzel tölteni az időt. Patrik 1-re jön vissza, utána felmegyünk a nagy sztúpához. Aztán délután megyünk portert intézni meg Annapurna engedélyt, meg ilyeneket. Este pedig felállítjuk a tervet. 3-án vissza kell érjünk ide.

   

Szerintem el lehetne itt is tölteni legalább egy hetet. Már csak fotózással is. Nagy a káosz, mindenütt dudálnak, mint a veszedelem: Marutik (szinte csak az van, taxik is azok), biciklis riksák, motorosok és biciklisták. Döglesztő benzinszag van és por, de az emberek nagyon kedvesek, de nem tolakodóak. Köszönnek, megemelik a portékát – Madam? – de hagynak egy mosollyal elmenni.

 

Érdekes még, hogy kb. 20 perce voltam Kathmanduban, mikor a bazárok közt valaki a nevem kiáltotta. Hát nem egy tipikus nepáli név. Csodálkozva fordulok meg: hát az a nepáli srác volt, aki Patrikkal kijött elém a reptérre.
Egy bemutatkozáson kívül nem is beszéltem vele, mert Patrikkal beszélgettünk a taxiban. De megjegyezte a nevem, és most mosolyogva integet két társával együtt. –Csavargok? Szuper. Érezzem jól magam.

 

    

 

A szállás ok, mármint itteni mércével mérve. Ágy, rajta lepedő meg lópokróc, tükör meg kuka. A wc lepukkant, de legalább nem büdös. A zuhany egy cső odafent és egy lyuk idelent – a mosdó és a wc között, a víz elfolyik a padlón. De ez is jónak számít itt. Olyan, mint Marokkóban. Kutya baja.

 

Itt a kertben mikulásvirág virágzik (melynek cserepes változatával otthon tele vannak az üzletek). Csak éppen 4 méter magas. Az ablak melletti fán papagájok ülnek.

Hát ez most az első benyomásom. A második benyomás meg a fülembe lesz füldugóval, mert hangszigetelés nincs, és épp az ablakunk alatt üvöltöznek. Nekem pedig aludnom kell: egy teljes éjszaka kimaradt. Otthon kb. du. 3 óra van.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kapcsolat: mail to: bogaar@gmail.com

mail to: bogaar@gmail.com

Archívum