409

Körül kéne biciklizni a Fekete-tengert. 4914 km.

Amilyen unalmasnak hangozhat, legalább olyan izgalmasnak találom pár napja. Végigolvastam egy beszámolót, meg pár részletet. Nem egy felkapott hely, még biciklis körökben sem.

De nekem szerintem tetszene. Én nem annyira szeretem a csillivilli országokat. Sokkal több élményt nyújt az, ami alapjaiban más. Ahol még él a kultúra. Ahol újra tudom értelmezni a saját világom. Ahol azt látom, hogy az emberek sok pénz nélkül is leleményesen boldogulnak. Ahol újra hinni tudok az emberekben. Ahol más. Vagy egyszerűen lehet, hogy csak azért nem megyek csillivilli luxus helyekre, mert ott elnyomna a tudat, hogy én ehhez csóró szendvicsrágó csavargó vagyok? A szegényebb országok után meg úgy térek haza, hogy fú, azért mégiscsak kafa az életem? Nem hiszem. De végülis mindegy.

Volt már egy kis ízelítő az arab világból, az Atlasz kis hegyi falvainak népeiből, volt buddhista, muszlim és hindu, volt himalájai és indiai nagyvárosi. És milyen jól illene a sorba egy orosz partvidéki, vagy egy észak-török. 

 

Végigböngésztem a partot a Google Earth-el is. Még nem „jártam” ilyen helyen, ahol arasznyi helyeken nem jelöl fotót a térkép. Általában ugye úgy van, hogy ahol egy-egy érdekesebb dolog található, összegyűlik egy csomó fotó. Az ikonok alapján pedig pillanatok alatt ki lehet deríteni, hogy hol vannak az adott ország nevezetességei, turisták által látogatott helyei.

A romániai rész unalmasnak tűnik, sok az üdülőhely. A bulgár rész már érdekesebb. Következik Ukrajna, Oroszország, Grúzia, Törökország.

A legszebb eddig a Krím félsziget.

Feltételezem, ezzel a tervvel még egy darabot várni kell…  

   

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kapcsolat: mail to: bogaar@gmail.com

mail to: bogaar@gmail.com

Archívum