402

Mivel a medialis meniscus ventralisom szarvának sérülésére utaló jelek nem szűnnek (értsd: még mindig fáj a térdem, a decemberi síbaleset óta), holnaptól beköltözöm négy napra meg egy műtétre a kórházba.

Előtte még hétvégén jól megsétáltattam, és felvittem a Raxra hótalpazni. Egész jól bírta.

Szóval arthoscopia lesz (ízületi tükrözés száloptikás műszerrel), mely lehetővé teszi az ízületi porc, a belhártya, a porckorongok, a keresztszalagok közvetlen látását. Szükség esetén szövettani mintavételre és műtéti beavatkozásokra is alkalmas. Előnye, hogy a porcfelszín állapotát a lehető legpontosabban képes megjeleníteni az egyéb ott elhelyezkedő képletekkel együtt. Hátránya, hogy csak műtéti körülmények között vehető igénybe. 

Privát szempontból előnye, hogy végre nem fog fájni, rendesen tudok majd aludni, tavasztól meg kirándulni, biciklizni, hastáncolni, miegymás. Továbbá a szoknya alól sem fog egy tizenöt centis heg kikandikálni a térdemen (hülyenő).

Hátránya viszont, hogy altatásban végzik, amiről igen rossz emlékeim vannak. Meg hogy emiatt be kell költöznöm egy vidéki kórházba (ott van ismerős orvos) négy napra, ahová nem lehet csak úgy beszaladni látogatni. És most szembesültem azzal a ténnyel is, hogy a pakklistámat olyan dolgokkal is ki kell egészítenem, mint evőeszköz meg wc-papír meg bögre. Nem akartam elhinni… Nem fussa villára meg mosogatószerre? Ne vigyek esetleg ágyat is? Vagy szikét, esetleg vért???

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kapcsolat: mail to: bogaar@gmail.com

mail to: bogaar@gmail.com

Archívum