Hogyan süssünk gusztustalan almatortát?

Gondoltam közeleg a karácsony, és ha már az ünnepekről  meglógunk, legalább előtte tegyek ki magamért – így hétvégén háziasszonyost játszottam. Eredmény: egy gusztustalan almatort, harminc unalmas muffin, és egy duplán odaégetett (egyszer a tálba, egyszer a kuktába) csirkés tajine. Mint aki most járt először a konyhában.

Tényleg, leírhatnám gasztro-blogger stílusba.
Végy egy ismeretlen receptet. Lehetőleg az internetről, ahol nem ellenőrizhető az önjelölt szakácsok tudása. Végy egy új, ismeretlen konyhát, ahol még nem ismered a sütőt. Mivel nincs tortaformád, csináld szögletes tepsiben, hogy lehetőleg minél rondább is legyen. Mivel nincs nyújtófád sem (igaz, csak a hozzávalók elegyítése végén derül ki, hogy a tészta konzisztenciája nyújtást igényel, mert a recept csak annyit írt, hogy „tedd a formába”), így kísérletezz mindenféle hengeres tárgyakkal, majd állapodj meg nyugodtan egy folpakk-tekercsnél – a célnak nagyszerűen megfelel, nem ezzel lesz a baj.

A tészta alját egy cseppet égesd meg – végülis mindegy, úgysincs íze. Az almát hiába rakod rá szép mintában, a tetejére öntendő misung a végén úgyis egy sárga gusztustalan ragaccsá fog összeállni.

És ha minden tanácsomat követted – gratulálok, máris rendelkezel egy gusztustalan almatortával.

Később dacból süthetsz egy almás muffint is szintén ismeretlen receptet követve. Ezt nem lehet elrontani, mert a muffint soha nem lehet elrontani, de ez is lehet kellőképpen középszerű és unalmas.

Végül – miután a pároddal hősiesen megcsipegettétek e remekeket – hívhatsz éhes vendégeket, hátha mégis elfogy. De nagyon ne bizakodj: a muffin még csak-csak, de az almatortához senki nem fog nyúlni. Pedig rá se fognak jönni, hogy az almatorta lenne.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kapcsolat: mail to: bogaar@gmail.com

mail to: bogaar@gmail.com

Archívum