LLL

3L – azaz LifeLongLearning – kántálták örökké az iskolában. És milyen jó is az. Csak éppen nem az iskolában. Vagyis általában nem. Hanem azt, amit az ember szeret. Imád. Érdekli. És ez lehet bármi – de tanulni kell. A világ új lesz és érdekes. Új távlatok nyílnak, új sikerélmények, esetleg az alkotás öröme.


Én is egész életemben tanulok. Nem csak az Élettől – bár az a legkeményebb lecke és a leghosszabb tananyag – hanem mindenféle mást is. Főzni, siklóernyőzni, varrni, francia manikűrt festeni, közgazdásznak lenni. Most éppen négyféle dolgot: síelni, gitározni, angolt és grafikát. Ja, ötöt – mert értékesíteni is.


Síelés. Majd a hétvége után kiderül, de bizakodó vagyok. Főleg, hogy most lesz lélekápoló segítségem is. Egyenlőre még több az esés-kelés meg fogösszeszorítás, de ígéretesnek mondható a fejlődésem.


Gitár. Olyan lelkesen gyakorlok, hogy magamra sem ismerek. Pedig sajog az összes bal ujjbegyem. De minden este boldogan ülök le a gép elé, fejemen a fejhallgatóval, és youtube leckékből gyakorlom a flamencot meg a rumbát. Ma egy kicsit tükör előtt is.
A legnehezebb az ütéstechnika. Megmutatja lassan, mozdulatról mozdulatra, aztán egyszer rendes tempóval: és már nem is látom a kezét, mert olyan gyorsan pörög, hogy az már a szememnek is sok. Nemhogy a kezemnek. De veszélyesen gyorsan tanulok.


Angol. Két alkalom múlva lejár a céges oktatás, de folytatni szeretném. Jó lenne valaki még mellém, mert az felezné majd a költségeket. Bár ha meg egyedül vagyok, akkor nagyon sokat haladunk. Lelkiismeretesen megírom a házi feladatokat, többnyire  több oldalnyi mondatfordítás. Vigasztal, hogy már vannak hibátlan mondataim.
További fejlemény még az ügyben, hogy irodailag költözni fogok, és egy angol sráccal leszek egy szobában. Akinek egyetlen szavát sem értem, mert olyan gyorsan beszél. De ha rábírom, hogy ne szegje kedvét, hogy mindent el kell ismételnie, akkor az felér majd még egy tanfolyammal.


Grafika. Az alkotás csúcsa. Órákat el tudok heherészni magamban, ha valami szép sikerül. Mondjuk egy szebb logo vagy prospektus borító, mint amit az anyacég szakemberei alkottak. Honlapszerkesztés is megyeget, talán tavaszra meglesz az új. Ja, és CMS-t is fognak nekem tanítani.


Értékesítés. Na ja. Csupa fül vagyok. Sokat olvasok. És gyűjtöm, amit nem tudok. Nem félek kérdezni. És kerestem iskolákat. Persze nincsenek. De indul februárban egy tréningsorozat, ott majd naggyon sokat tanulok.


Szóval, csupa izgalmas dolog.
Vajon erre gondoltak, amikor a 3L-t emlegették?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kapcsolat: mail to: bogaar@gmail.com

mail to: bogaar@gmail.com

Archívum