A felsőoktatás, a szar és az alma

A magyar felsőoktatás egy szar. Egy nagy, langyos, barna, gőzölgő kupac szar. Ha nem így lenne, nem vona lehetőségem most azt állítani, hogy január nyolcadika óta ingyenes online kurzusokon többet tanultam, mint az egész nyomorult négy év alatt – amiből persze hatot csináltam.

Telenyomták a fejem egy csomó elméleti marhasággal a keresleti meg kínálati görbékről, meg deriváltakról meg marketing tulajdonságokról (tudod, mik az alma fő tulajdonságai? Kerek, piros, és édes. Nem. Szerintük lédús, sárga és savanykás. Vitatkozzunk.). De miért nem beszéltünk inkább arról, hogy melyik tárgyalópartnerrel hogy tudsz sikeresen kommunikálni, hogy hány nap alatt felejtenek el a vevőid vagy hogy milyen szavaknak kell szerepelniük a weblapodon. Hogyan hívj fel egy ismeretlen ügyfelet anélkül, hogy rádcsapná a telefont, és hogyan építs kapcsolati tőkét, mert anélkül nehéz lesz. Sorolhatnám még.

Mondhatnám, hogy nem kell az iskola, csak némi utánajárás kell meg egy pár tréning. Ha négy év idejét és árát (majd másfél milla volt) így használtam volna fel, ma már zseni lennék. De akkor most vegyük ki a gyerekeket az iskolából? Inkább miért nem tanítjuk meg az iskolát tanítani???
Gyerekek, ha ezt megvalósítanánk, lepipálnánk fél Európát! Vagy ezért pipáltak le ők bennünket?

Persze, tudom, ez még nem felsőoktatás, csak az én felsőokulásom. Viszont sajnos a többi kedves polgártársamnál is hasonló hiányosságokat látok. Lásd pl. kollégák. Nekik se tanították. Mégis mindenütt a végzettségeket kérik.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kapcsolat: mail to: bogaar@gmail.com

mail to: bogaar@gmail.com

Archívum