A konferencia mellékhatásai

Miért nem érdemes dühöngeni, ha kiderül, hogy a konferencia, amire meghívtak, tulajdonképpen termékbemutató? Mert ha előre elmondják, nem mész el – így viszont egy új üzleti ötlettel, egy új baráttal és egy új üzlettárssal hagyhatod el a konferenciatermet.
Mi kell hozzá? Egy kis paradigma-váltás, hogy ne ragaszkodj a “konferencia” és a “nekem ez nem kell” gondolatához.
Mert noha ez tényleg nem kell, de aztán eszembe jut, hogy talán nem a munkahelyemhez, talán nem ebben a funkcióban, talán nem ezzel a céggel – de használni tudom majd a gondolatot, a vállalkozásomhoz. És eddig eszembe sem jutott, hogy ezt esetleg megoldhatom kiszervezzéssel is, nem csak saját alkalmazottakkal.
Aztán meg az kell hozzá, hogy legyél nyitott, és merj szóba állni az emberekkel. Nekem régi szokásom volt, hogy ilyenkor megálltam egy sarokba, és mivel cikinek gondolom, hogy nem ismerek senkit, inkább, úgy tettem, mintha fontos hívásom vagy üzenetem vagy jegyzetelnivalóm lenne – átvészelendő a szüneteket.
Most inkább odamegyek, és megkérdezem a kitűző alapján, hogy szia, mivel foglalkoztok? Vagy szia, nem jó a kávégép, már nekem sem működött. Vagy nagyon tetszett az előadás, köszönöm. És az egyik lány visszamosolyog, és a vége az lehet, hogy jól szórakozok egész nap, és utána együtt megyünk ebédelni és turkálóba – mert odáig van a táskáért, amit tavasszal ástam. Vagy elbeszélgetek egy másikkal, aki nem csak, hogy szimpatikus, de még érdekes távlatokat tud megnyitni a jövőbeni vállalkozásommal kapcsolatban. Sőt, a névjegykártya csere után másnap felhív, hogy jövő héten kávézzunk együtt, és folytassuk a beszélgetést.

És az átvágós konferencia felett dühöngés helyett csillogó szemekkel és boldogan megyek haza. Mert micsoda egy nap…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kapcsolat: mail to: bogaar@gmail.com

mail to: bogaar@gmail.com

Archívum