Leszel Te Én?

Tagja lehetnék a szkeptikusok egyesületének, amilyen gyanakvó vagyok. De mivel nyitott is, ezért néha mégis hivés lesz a vége.
Így volt ez a családállítással is. Itt tutira van valami sumák – gondoltam. Én, mint az utcáról betévedő gyanútlan és tudatlan ember hogyan tudnám megjeleníteni – ráadásul az események ismerete nélkül – egy idegen ember meghalt nagyanyjának a viszonyát az elvetélt gyermekéhez. Érted.
És mégis. Két állításban szerepeltem, voltam anya és lány, és semmit nem csináltam, csak figyeltem befelé, és minden jött, főleg ahogy az állító instruált. Volt hidegem és melegem, görcsölt a talpam vagy boldog voltam, valaki taszított más meg vonzott, egyre többen voltunk bent, mígnem kibontakozott a történet, és a megoldás.

Ez így még mind nem sokat jelentene egy szkeptikus számára. De basszus tényleg annyira érezni lehetett. Mikor bejött egy apa szereplő, egymásra nézés nélkül mindketten azt éreztük a barátnőmmel, hogy úristen, ez nem az apja. De a legdurvább az volt, mikor az állítást kérőnek háttal állt az őt képviselő személy, és mikor az előbbinek könnyes lett a szeme, a megformálója anélkül hogy ebből bármit is észlelt volna azt mondta, hogy most hirtelen nem lát jó, mert olyan fátyolos lett minden. Hátbozongató. De én már elhiszem.

És hát ami a legfontosabb: csupa jó hozadéka volt. Még így is, hogy csak megformáltam másokat. És azoknak is, akiknek a családja ott megjelent. Nagy ölelések és megkönnyebbülések estéje volt. De egy dolog azért nagyon fontos: hogy ki állít. Nagyon sokat számít, megéri jót keresni.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kapcsolat: mail to: bogaar@gmail.com

mail to: bogaar@gmail.com

Archívum