Az Idegen

-Szerintem ez vagy a gyújtás elosztófej lesz, vagy gyertya – mondta az Idegen, miután bepillantott a Citroen DS 1971-ben gyártott motorháztetője alá –Az erkélyemről hallottam a durranásokat, és rögtön gondoltam, hogy az lehet.

Mindez azután történt, hogy már két órája szerelték a fiúk az utcán a veterán autót, amivel kirándulni akartunk indulni, és ami nem indult be, pedig már a piknik-kosár és be volt készítve.

És sokkal azután, hogy előző este a pasimmal lelkesen válogattunk a korhű jelmez-ötletek közül – mert ugye az ember ilyen autóba nem ül be csak úgy, farmerben.

De ez más a múlté, a fiúk atlétára vetkőzve és nyakig olajosan dolgoznak – egyre rosszabb eredménnyel, és már a szerelő sem tud mit mondani. Aztán egyszercsak megjelenik ez az Idegen, csak úgy odaparkol egy régi mercivel, kiszáll, és a fenti mondatot mondja. Nagyon furcsa ember: alacsony, kompakt felépítésű, a haja ősz, a bőre pedig beazonosíthatatlan színű – a szeme körül feketébe hajlik. De nevet az egész arca, ahogy mutogat: – Szerintem ezt a csavart kell ott megnyitni, aztán a gyújtáselosztó fejet elfordítani egy kicsit. Mutogat, állít egyet-kettőt – és az autó pöccre indul, és olyan gyönyörűen ketyeg, mint a svájci óra.
Ad még néhány tanácsot, az autóra és az életre nézve is, visszautasítja az üveg bort, majd integetve távozik.

Én meg csak vigyorgok, egyfolytában, mióta az Idegen megérkezett. És arra gondolok, hogy lehet, hogy ő egy angyal, mert pont úgy is néz ki, és hiába állítja, hogy a szomszédban lakik és veteránokat gyűjt – holnap, ha becsöngetnék, kiderülne, hogy soha nem lakott itt. És talán ha lefényképezném, a helyén csak egy beégett folt maradna a képen.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kapcsolat: mail to: bogaar@gmail.com

mail to: bogaar@gmail.com

Archívum