Repüla repüla

A virágpiac kolumbiai rózsákkal van tele. És hogy kerül Szigetszentmiklósra? Hát repülőn. Érted? Átreptetik a rózsákat a fél világon csak mert sikk, mintha nem lenne magyar rózsa, én meg itthon szelektálom a szemetet, és próbálom rábeszélni a kollégáimat, hogy repkedés helyett inkább videokonferenciáljunk, mert ökológiai lábnyom meg ilyenek*. Az ember esze megáll. Komolyan megérdemeljük, hogy kipusztuljunk.

*Egyetlen retúr repülőút Kulumbia és Magyarország között 2,13 tonna CO2 kibocsátás. És
hetente járnak. Magyarországon az egy főre jutó CO2 kibocsátás 2007-ben évi 5,6 tonna volt.

Egyébként meg az a jó, hogy a korábbi hetek erőfeszítéseinek hála, mindennel kész vagyok. Virágok (magyar) a garázsban, esküvőre minden összepakolva, nászútra becsomagolva, köröm felragasztva, láb legyantázva, mosatlan elmosogatva. Nyoma sincs az esküvőt megelőző szokásos hajtépő idegbajnak. Pár óra múlva leköltözünk a helyszínre, kicsit dekorálgatunk, aztán társasjátékozunk meg borozunk a tóparton. -Ez azért főként a te érdemed! – ismerte el végtére is a pasim. Vagy a férjem. Oppá, jut eszembe, van még egy dolgom: gyakorolnom kell az új aláírásom. És szurkolok, hogy holnap ne legyen hideg, mert van három szandálom, de egy cipőm sem, és a menyasszonyi ruhán is hülyén nézne ki a mackófölső. A biztonság kedvéért a rózsaszín tornacipőm elcsomagoltam. Az legalább megy a dekorációhoz.

Az esküvő jó buli lesz, rengeteg embert meghívtunk, végül 120-an el is jönnek, és ebből több a barát, mint a rokon. Aztán másnap délben már a repülőn fogunk ülni, és két hetünk lesz bebarangolni Törökországot. Igen, repülővel megyünk. 0,13 tonna CO2 /fő.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kapcsolat: mail to: bogaar@gmail.com

mail to: bogaar@gmail.com

Archívum