Csinálom a fesztivált

Én, aki mindig lenéztem a fesztiválok fertőjét. Én, aki nem kedveltem a felületes, dorbézoló szórakozást. Én, aki inkább egy kávézóban megváltottam a világot.
Önként és akarattal megyek a VOLT-ra. Már sátorállításnál pálinkázok, mely sátorba csak már világosban, reggel hat fele térek vissza az áttáncolt éjszaka után. És élvezem.
Hogy is van ez?
Nézem az embereket a leánybúcsún, a lagzin,  beszélek velük. Nem táncol, nem neki való – mondja, nem ezt a szórakozást keresi. Kicsit lenéző. Hát pont ilyen voltam pár évvel ezelőtt. Úgy éreztem, hogy felül kell emelkednem ezeken, de mindez csak a belső bizonytalanságomból és megfeleléskényszeremből táplálkozott. Túlkompenzálás.
Most viszont úgy érzem, hogy boldog vagyok, hogy szép az élet, és jó kifejezni ezt. Nem azért megyek el, hogy elfelejtsem a hétköznapok gyötrelmeit vagy unalmát. Nem azért iszom bort, hogy legalább szépnek lássam a világot, vagy hogy merjek az lenni, aki vagyok. Igen, sokan ezt keresik benne. De én részt vehetek úgy is, mint Zorbász: csak ünneplem az életet.
Örülök, hogy ezt is megtanultam. Gondtalanul, önfeledten és őszintén mulatni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kapcsolat: mail to: bogaar@gmail.com

mail to: bogaar@gmail.com

Archívum