Kertész leszek

Csak nyomjuk és toljuk és gereblyézzük a szart, rám meg ma megint rámjött a hányinger, alig tudom visszanyomni a torkomon, hogy ne hányjak oda, egyenesen a meeting közepére, az asztalra, a drága mandzsettagombok és töltőtollak közé.

Olyan rosszul vagyok attól, hogy mindenki csak beszél, tízszer annyit, mint kéne, megbeszélünk és meetingelünk éjjel nappal, azon túl újabb és újabb bemutatkozó prezentációkat készítünk újabb és újabb főnököknek – anélkül, hogy bármi maradandó értéket letennénk az asztalra. Elemzünk, kimutatunk, felszólítunk, kitöltünk, elhatárolunk, prezentálunk. Kurva fontosak vagyunk, sokat telefonálunk és szép ruhákban járunk. De az egésznek semmi, de semmi haszna nincs.
Ezerszer értelmesebb foglalkozás a bolti eladóé, a csaposé, vagy leginkább a kertészé. Kertész leszek. Azt kellene. Értéket teremteni. Nem kibaszott táblázatokat.

Vagy legalább kirúgni a tizennégy főnököm közül tizenhármat – tízet külföldön, hármat itthon – és beszüntetni ezt az egész bullshitelést.
Tim Ferriss-nek igaza van, hogy a munkára is érvényes a Pareto-elv: az eremény 80%-át a munka 20%-ával állítjuk elő, és fordítva. Meg minálunk elmondható lenne az is, hogy az eredmény 80%át az emberek 20% a állítja elő, sajnos én nemigen érzem úgy, hogy közéjük tartozom.
Szóval nyugodtan lehetne 20%-nyit melózni, és szerintem valójába hatékonyan nem is dolgozunk többet, csak valaki egyszer kitalálta, hogy napi nyolc óránál kevesebbet nem lehet, és ezért mind itt vagyunk álló nap, basszuk a rezet, de hogy szebb legyen, inkább hosszú beszédekkel, hatékonytalan telefonokkal és semmirekellő táblázatokkal töltjük ki az időt. Mikor lehetne négy mondatban, két emberrel, egy sorban is az egészet. És utána szépen hazamenni, és kiülni az almafa alá olvasni egy pohár borral. Vagy először az almafát elültetni, mert az a munka legalább hasznos.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kapcsolat: mail to: bogaar@gmail.com

mail to: bogaar@gmail.com

Archívum