Tolvaj népség

Nem fogod elhinni, mi történt – nyit be a lakásba a férjem.

Már megint feltörték a garázst. Két majdnemúj versenybicikli, két síléc, egy autó. De szerencsére nem vitt el semmit, mert a bicajok fel voltak lógatva és össze voltak lakatolva az ABUS elvághatatlan zárral, ami tényleg elvághatatlannak bizonyult. Így a kár csak két ajtó és egy motorháztető, amire ráesett a két bicikli. Szinte biztos, hogy ugyanaz volt, aki a múltkor az én bicajommal távozott. De ha egyszer elkapom, vékony szeletekre vágom a jobb kezét, az biztos.

Ez az eset is azt az érzést erősíti bennem, ami ellen már hetek óta küzdök – hogy minél becsületesebb és szorgalmasabb és okosabb vagy, ebben az országban annál szarabbul bánnak veled. Ha sokat tanultál (önfinanszírozott tandíjból), és jó munkahelyre tornáztad fel magad, akkor fizess több adót, több járulékot. Akkor is, hogy soha nem vagy betegállományban és magánorvoshoz jársz. Ha gyesre mész, akkor bezzeg maximalizálják a járadékodat, pedig az adóddal nem tették ezt. Ha a munkád mellett még dolgozni / vállalkozni akarsz, akkor is tovább sújtanak, főleg, ha olyan milliomos kisköcsög vagy, hogy a havi bruttód több, mint 200ezer. Mert neked már úgyis van elég. Meg minek vagy olyan hülye, hogy hivatalosan akarod csinálni, és nem feketén, mint a többiek. Mely többiek egyébként durva versenyelőnyben vannak hozzád képest az áraikkal, éppen ezért. És ha aztán véletlenül valahogy mégis összelapátoltál annyi jövedelmet, hogy vegyél mondjuk két jó bringát, akkor jön egy kis buzi, aki mellesleg a te adódból fizetett segélyeken él, és megpróbálja ellopni azt.

Nem látom a megoldást, érted? Lehetek az, akitől folyton csak elvesznek, és sosem elégszenek meg. Vagy lehetek egy inkorrekt adóelkerülő, aki feketén dolgozik, nem ad számlát, papíron nem keletkezik jövedelme – ahogy az ország jó része teszi, és akik miatt itt tartunk, ahol. Vagy leléphetek ebből az országból, esetleg leléptethetem a cégem. Egyik megoldás sem tetszik. Tanácstalan vagyok. Csak a jobb kéz szeletelés, az a biztos.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kapcsolat: mail to: bogaar@gmail.com

mail to: bogaar@gmail.com

Archívum