Igényesség kívül-belül

Hétvégén leánybúcsún voltam, ami elég jól sikerült, annak ellenére, hogy az azt megelőző két nap meg céges csapatépítőn, ami nagyon-nagyon jól sikerült (főzőműsoros-celebes filmet forgattunk csapatokban – imádtam), de ahogy az lenni szokott, sokat ittunk és keveset aludtunk. Na, a leánybúcsún is ez folytatódott, de nem ez volt benne a gondolatébresztő, hanem amit megfigyeltem a résztvevő lányoknál.

A medenceparton ülve tűnt fel, hogy mindenkinek valami nagyon márkás papucsa van. Valószínűleg azért vettem észre, mert én meg a szar zöld gumipapucsban voltam, amit még Thaiföldön vettem egy utcai árustól 60 bathért, ami úgy 450 forint. (Azért tudom, mert rá van írva vastag fekete alkoholos filccel. Oda, ahol a többin a logo van.)

Jobban körülnézve rájöttem, hogy két lány kivételével mindegyiken csak drága márkás cuccok voltak. Egyszerre esett a látószögembe öt Hilfinger logo. De ezzel nem is lenne semmi nagy baj. Hanem maikor elmentünk a Tesco-ba bevásárolni, akkor aztán elkezdődött a garasoskodás. Alacsony minőségű, ócska szarokat vettek meg: a legolcsóbb virslit, a legvacakabb tejszínhabot (növényi habot, bocsánat), és rengeteg cukros üdítőt. Csupa-csupa szemetet. Mikor jut el egy ember odáig, hogy nem csak a külsője, hanem a belseje iránt is igényes lesz? Eljut oda egyáltalán? Én eljutok / eljutottam ide?

Én ismerem az érzést: a kaja csak egy dolog, úgyis kiszarom. De hogy hogy nézek ki, hogy legyen még egy új cipőm vagy ruhám – hát az sokkal többet ér, nem? Szóval nem dobok én egy követ sem senkire. Csak jó volt látni, és segítség nekem, hogy ne felejtsem el: a belső ugyanolyan fontos.

(Mondjuk most dicsekedhetek, hogy már három hete minden reggel tornázok 15 percet, ennek köszönhetően lement a hasam, utána meg hideg zuhany, aztán pedig egészséges étkezés. Igazából nem is nehéz: élvezem. Hogy egyre több fekvőtámaszt tudok csinálni, hogy egy lyukkal beljebb csatolom az övet, hogy friss és energikus vagyok egész nap. De hát három hét még baromi kevés, ez tényleg életmóddá kell váljon. Különben visszajön a zabálás.)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kapcsolat: mail to: bogaar@gmail.com

mail to: bogaar@gmail.com

Archívum