Hogy kell nemstresszelni?

Tudtam, hogy most megint terhes leszek. Így is van, megint itt a két csík, bár még nagyon korán van. És megint itt a gyomorideg. Vajon most megmarad?
Megint álmodtam a gyerekünkkkel, kék-piros csíkos rugdalózóban volt, beszéltem hozzá, és ő nevetett, mert tudtam, hogy megismeri a hangomat abból az időből, amikor még a hasamban volt. Most sokkal inkább a sajátomnak éreztem, mint legutóbb.
És megint jól állt a Hold is, nálam ez a Jónás módszer bejön – mindig ilyenkor jön össze. Szóval már megint ülök a vécén a csík felett, de már annyi ilyen volt, hogy nálam ez már nem jelent összefüggést egy gyermekkel. Viszont ma reggel gyorsan felhívtuk a genetikust, hogy van-e eredmény (mert ha mondjuk trombózis hajlam miatt van ez az egész, akkor rá lehet segíteni a szurikkal), de szerencsére nincs se génhibánk, se trombózis hajlamom, minden negatív. És ez megint egy öröm, mert így könnyebb hinni meg teremteni. Az egyetlen gondom az, hogy folyton görcsben van a gyomrom, és ez nem tesz jó. Sem nekem, sem a terhességnek, sem a környezetemnek.

De hogy kell nem stresszelni? Hogyan kell nem aggódni, nyugodtnak és kiegyensúlyozottnak lenni, vagy legalább nem gondolni rá? És mégis örülni neki és hinni benne? Mikor görcsöl a hasam, és ez eddig mindig rosszra vezetett? Mikor annyi negatív tapasztalat áll már mögöttem? Mikor már annyiszor hittem? Mondhatom azt, hogy csak legyek túl az első héten, vagy a másodikon, vagy a nyolcadikon. Vagy ha már látszik a szívhang. Vagy ha már mozog. De nem áltatom magam. Bármikor bármi előfordulhat, aggódnivaló mindig lesz. És nem akarom így végigcsinálni a kilenc hónapot. De hogyan?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kapcsolat: mail to: bogaar@gmail.com

mail to: bogaar@gmail.com

Archívum