A kempingezés új dimenziója

Augusztusi horvátországi sátorozásunk alkalmával találtam egy prospektust, amit itthon megnézegettem, majd fellelkesedtem, majd a férjem is fellelkesítettem, majd elmentünk újra. Gebetsroither a cég neve, és kempingekbe telepített lakókocsikat és mobil home-okat adnak bérbe (többek között), több országban. Szezonon kívül nagyon olcsón, szerintem. Néhány lépésnyire vannak a tengerparttól, és szeptemberben már csak 19Euró egy lakókocsi az egész családnak, per nap. (Múltkor a sátorhely is ennyi volt, főszezonban.)

Az umagi kempinget választottuk, mert az van hozzánk legközelebb. És én a megérkezésünk után tíz perccel azt mondtam, hogy ez k* jó, ide még biztos visszajövünk, és számolgattuk, hogy maradhatnánk-e még pár nappal tovább. A víz öt percre, de a lakókocsi előtti székektől is látszik. Vizesblokk harminc méter (múltkor hat perc oda, hat perc vissza – negyed óra egy pisi). És milyen vizesblokk! Nem csak új meg tiszta, hanem van szabadtéri mosdó tükörrel meg tengerparti kilátással. Jó úgy kezdeni a napot, hogy az ember fogmosás közben a reggeli fényben csillogó vizet bámulja.
A lakókocsi jól felszerelt, így sokkal kevesebb cuccot kell pakolni. Kényelmesen lehet aludni (franciaágy+emeleteságy), az elősátorban főzni, este a kocsi előtt vacsorázni, gyertyafényben borozgatni.
Ráadásul szezonon kívül! Múltkor olyan tömeg volt, hogy iszonyat. Sorállás a zuhanyban, hering fíling a strandon, dugó a boltban. Ilyenkor meg? Soha semmire nem kell várni, a tengernél komplett partszakaszokat tudhatsz magadénak, a napernyőért és nyugágyért sem szed már senki se pénzt.  Nap közben ugyanúgy meleg van, 30 fok, de ki lehet mozdulni hőguta nélkül. Komolyan, nem is értem, miért nem jöttünk eddig ilyenkor.  Jó, többnyire októberben voltunk, és nem strandon tespedni, hanem biciklizni, de azt ekkora gyerekkel még nem lehet. Szóval tök jó dolog. Mindenkinek ajánlgatom azóta, legalábbis olyanoknak, akik amúgy is szoktak sátorozni.

Azon is gondolkodtam, hogy ennyi erővel már apartmanba is mehetnénk, de mégis más a kemping, még így lakókocsis verzióban is, nem tudom pontosan miért. A hangulat, az emlékek, amik kötődnek hozzá? A szabadság érzése? A neszeszerrel vizesblokkba slattyogás? Talán. Mindenesetre már tervezem a következőt, az előszezonra.

Hozzászólások lezárva.

Kapcsolat: mail to: bogaar@gmail.com

mail to: bogaar@gmail.com

Archívum