Elégedetlen

A betegségben (megfáztam) nem is a betegség a rossz, hanem a  megnövekedett internetezési idő helytelen felhasználása. Pontosabban a kommentek elolvasása. Ilyenkor olyan csüggedt leszek, és olyan kilátástalannak látom az emberiség helyzetét. Mindenki csak a negatívumot látja, minden rossz. Az árfolyam, a hótolás, a politika, az oktatás, a kórházak, a globális felmelegedés és minden. Negyed órát leveleznek a fb-on a városunk lakói, hogy a polgármester nem intézi el, hogy az ő utcájukból eltolják a havat, meg előttük is csúszik az átjáró. Hát én egy hasonló helyen nőttem fel, de egész gyerekkoromban soha nem láttam egy hókotrót, és ha csúszott a járda, akkor ellapátoltuk a havat vagy kiszórtuk a hamut. Kommentelgetés helyett simán ki lehetne menni, és kiszórni egy kis hamut vagy sót. Ennyi.
A magyar egészségügyhöz is mindenki annyira baromira ért, de fogadok, hogy egyikük sem látta még közelről sem a költségvetést, nem vette a fáradságot, hogy végigolvassa, mielőtt szakvéleményezi. A beteg nem érti meg a nővérek szempontjait, az orvos a betegét, mindenki csak szid mindent – nem látok semmi megoldást, semmi pozitívat. Sírva tudnék fakadni.

De szerencsére tudom, hogy a kommentelgető emberek mögött meghúzódik egy csendes réteg is, csendes véleménnyel, talán több empátiával, több tudással is. És szerencse, hogy van nagyon sok (egyre több) pozitív kezdeményezés is, sok ember rengeteget tesz a közjóért, itt a saját közvetlen környezetemben is, és ha nem olvasgatnék hülyeségeket, hanem inkább ezzel foglalkoznék, akkor rögtön szebbnek látnám a világot is.

Ide tartozik még, hogy mostanában a nagy online média potrálok is válságaban lehetnek, mert egyre másra idióta hoaxokat közölnek le, és a Bored Panda cikkeit is rendre viszontlátom magyar fordításban – sokszor sajnos forrásmegjelölés nélkül. De szerencsére itt meg van helyette kismédia, meg blogok, és szerencsére tudok angolul is, úgyhogy bőven van alternatíva.

A médiafogyasztáshoz pedig azt ajánlom mindenkinek, hogy járj utána!

Hozzászólások lezárva.

Kapcsolat: mail to: bogaar@gmail.com

mail to: bogaar@gmail.com

Archívum