Webdizájn

Komolyan nem tudom, hogy végülis miért nem foglalkozom grafikával vagy webdizájnnal. És főleg hogy miért nem is akarok.
Pedig ez azon kevés dolgok közé tartozik, amit borzasztóan élvezek. Igazi flow élmény, és nem sajnálom rá se a gyerek alvásidejét, se a sajátomat, és alig várom, hogy folytathassam. Most épp egy prospektust meg egy honlapot készítek, merő szeretetből csak, és imádom, pedig még messze nem vagyok megelégedve a végeredménnyel.

Tizennégy éve már annak (atyaisten), hogy Bécsben bébiszitterkedve kitaláltam ezt magamnak. Meg is vettem két méregdrága angol nyelvű könyvet (pedig akkor még nem is tudtam angolul) a témában, az egyik a Dreamweaver 4.0 volt, a másikat nem tudom. És számtalan estén keresztül rágtam és tanultam, angol könyvből, német gépen, magyar ésszel. Aztán pár honlapterv után elkezdtem azt érezni, hogy nem vagyok elég jó. Vagyis nem is így volt. Nézegettem a világ legjobb webdizájnjai gyűjteményt, és arra gondoltam, hogy basszus, én ilyet sose fogok tudni. Egészenbiztosan. És ha valaki tud ilyen jót, én meg nem, akkor nyilván azt a másikat fogják megbízni, és meg nézhetek ki a fejemből. Amúgy is egyedül vagyok, magamra utalva, albérletben – nem engedhetem meg magamnak ezt a kiszolgáltatottságot.
Így hát lassan abbahagytam az intenzív tanulást, hazatérve pedig inkább közgazdásszá képeztem magam, mondván, hogy arra mindig van szükség. Pedig hát közgazdász lányokkal Dunát lehet rekeszteni, mostanra viszont lenne tíz év webdizájn tapasztalatom, és lehet, hogy én lennék az a legjobb. Ezt mondjuk nem hiszem, de volt olyan időszak ez elmúlt évtizedben, amikor szépen lehetett volna keresni vele. És nem is ez az elsődleges szempont, hanem hogy élvezném a munkám. És az megfizethetetlen.

És továbbra sem értem, hogy miért nem akarok ezzel foglalkozni, hogy miért nem veszem a fáradtságot, hogy rendesen megtanuljam, hogy miért félek még mindig attól, hogy nem vagyok elég jó. Na és? Nálam sokkal rosszabbak is csinálják.
Az aktuális kifogásom az az, hogy ma már bárki összerak egy honlapot pár óra alatt, ez már egy letűnőfélben lévő szakma. Pedig biztos nem az.

Hozzászólások lezárva.

Kapcsolat: mail to: bogaar@gmail.com

mail to: bogaar@gmail.com

Archívum