Palántagyár újra

Friss paradicsomillat lengi be a vendégszobát: a legnagyobbakat átültettem előírás szerint egy-egy mélyebb edénybe. Hihetetlen, hogy mekkora gyökérzetet eresztettek ilyen rövid idő alatt!
A paradicsompalánták már jó arasznyiak, a paprikák négylevelesek. A tököt, cukkinit, sütőtököt, uborkát, sárgadinnyét ma ültettem poharakba.
És az az igazság, hogy a kikelt és növekvő palántákra olyan büszke vagyok, mintha valami korszakalkotó dolgot hoztam volna létre.

Viszont gőzöm sincs, hogy mire gondoltam, hová fogom majd kiültetni őket: van 51 paprika és 54 paradicsom palántám, meg úgy 60 a tökféle. Azt hiszem, rosszabb kelési arányra számítottam. Bár május közepéig még simán kinyírhatom a felét…

Kint kikelt a borsó és a retek, valamennyi sárgarépa is. Fejesedik a saláta, és lassan szedhető az újhagyma. A kapornak meg a sonkahagymának nyoma sincs. Babot ma ültettem, mégpedig úgy, mint a régi öregek: a máramarosi karósbabot a kukorica mellé, hogy majd felfusson rá. Meg elnyomtam a tavalyi maradék bokorzöldbabot is, hátha. Végülis a két éve lejárt borsó is kikelt.

Kíváncsian várom az eredményeket, különös tekintettel az új mag-szerzeményeimre: kisebb vagyont invesztáltam régi, hagyományos (és bio) fajták szaporítóanyagába, remélem jó lesz. (Bár a kurva macskáknak is van érzékük hozzá, hogy nem a kétéves maradék borsóba szarnak majd kaparják szét, hanem a drágába.) Aztán megtanulhatom a magvisszafogást is.

Fekete a körmeim alatt, még jó, hogy a piros lakk eltakarja.

Hozzászólások lezárva.

Kapcsolat: mail to: bogaar@gmail.com

mail to: bogaar@gmail.com

Archívum