Minek nevezzelek?

Már megint elkövettük azt a hibát, hogy elárultuk anyósomnak, hogy milyen nevet szándékszunk adni a születendő gyermekünknek. És természetesen ez se nagyon tetszik neki. De ez legalább csak nem nagyon, az előző esetben (Jónás) teljes mértékig elzárkóztak előle, és életükben először komolyan beleszóltak valamibe, mi pedig a nyomás hatására engedtünk. Most már nem bánom, mert szerintem nagyon szép és illő nevet találtunk az utolsó pillanatban.

Most – a múltkori rohanásból okulva – idejekorán elkezdtem neveket nézni. Annyit tudtam, hogy szép lenne, ha lenne benne R betű, mert egyrészt szeretem, másrészt illik a vezetéknévhez. És lehetőleg valami normális, kimondható, magyar név legyen. Ebben segít a legkafább névkereső, ahol mindenféle kritériumra lehet szűrni (pl. a fentiekre is), így nem kell fölöslegesen millió nevet végignyalni.
Viszonylag hamar találtunk egy olyan nevet, amely mindkettőnknek tetszik (mármint a férjemnek és nekem – ez ritka dolog, és erre a keresőkben sem lehet szűrni), a jelentése is szép, és itt be is rekesztettem a keresést, van még más dolgom is, megvagyunk, kipipálva. Erre jön anyósom a kifogásaival, és erre megint előveszem a listát, de sajnos úgy látszik ezúttal pechje lesz, mert továbbra is ez a név tetszik a legjobban. Majd megszokja. Nekem is vannak iszonyú furcsa nevű unokaöcséim, akiknek a nevétől először a hideg vert, aztán megismertem a tündéri kis porontyot, és csakhamar a nevüket is szépnek találtam. Amúgy is, ki az, aki nem imádja az unokáját, bárhogy hívják is?

Hozzászólások lezárva.

Kapcsolat: mail to: bogaar@gmail.com

mail to: bogaar@gmail.com

Archívum