Telihold

21:05
Hát én nem vagyok teljesen százas, az is biztos – gondolom magamban, mikor elhagyom a házat. Az autóban maxigázon megy az ablaktörlő, még így is alig látok ki, egész nap szakadt. Most meg még sötét is van, és 14 fok. És én erre mit csinálok? Na mit? Futni megyek! Futni!
Mégis inkább haza kéne menni. De hát megígértem a csajoknak, ők is jönnek, bár nekik már be van fizetve a nevezés. Jó, nem leszek papírkutya, csak lesz valami. Mondjuk mikor a júliusi éjszakai futóversenyre elígérkeztünk, akkor valahogy a fülledt melegből éppen fellélegző várost meg koraesti fuvallatokat, teliholdat képzeltünk el. Ja. Most is telihold van, valahol a felhődunyha mögött. Add istenem, hogy legalább ne fázzak meg, és ne csesszem el a jövő hetemet. Mondjuk biztosabbra mennék, ha otthon néznék valami filmet meleg takaróval, habos kakaóval…

23:35

Hát ez rohadt jó volt, fülig ér a szám, keblemre a világot! Persze nem az esőben futás volt jó, hanem hogy nem esett. Ahogy feltűztem a rajtszámot, már el is állt, és most kezdte újra, hogy a kocsihoz visszajöttem. És milyen gyönyörű volt a város! És a városon kívül az éj. És milyen jó volt a rajt előtt dumálni: három kisgyerekes, kialvatlan anyuka, akik éjjel futni mennek. Jól szervezett, családias, vidéki kis verseny, lelkes szervezőkkel és segítőkkel. Az egyik társam elhúzott, de a másikkal együtt futottunk végig, jókat beszélgettünk, még a befutóban is a színházba járás volt a téma – ennek ellenére irdatlan jó tempót futottunk, 5:42 lett az ezres átlag, csütörtökön a 6:15-öt tudtam csak kicsikarni magamból. De jó hogy eljöttem, de jó. Most aztán irány haza, forró zuhany, aztán besettenkedek az alvó családom mellett az ágyba.

Hozzászólások lezárva.

Kapcsolat: mail to: bogaar@gmail.com

mail to: bogaar@gmail.com

Archívum