Áder János, te

Végre lett egy kis időm, hogy az olimpia kezdete óta (valójában tél vége óta) bekapcsoljam a televíziót, olimpia nézés okán. Eszegetem szépen a chillis babot, Kismiklós mellettem nyammog a borsó levesén, a háttérben meg megy a sportcsatorna a maga félreismerhetetlen hangjaival. Családi idill.
Aztán következik egy interjú Áder Jánossal, Kokó kérdezgeti, ha jól látom. Kicsit vontatott az egész. Aztán végül majdnem kétszer félrenyeltem ezt a jó kis chillis babot. Merthogy mi van? Egy riporter kamera előtt tegezve beszélget a köztársasági elnökkel? Jézusom, hová süllyedtünk? Jó, biztos én vagyok már őskövület, aki bezzegazénidőmmel jön, biztos elhaladt fölöttem az idő, már mindenki haverbratyi, lépjünk tovább. Aztán másodszor meg akkor ment félre a falat, amikor Áder János azt találta mondani, hogy Katinka megelőzte az amerikai kislányt. (Vagy valami ilyesmit, nem jegyeztem fel szó szerint.) Kislányt, érted. Nem nőt, nem sportolót: kislányt. Elképzelem, hogy mi lenne, ha Kokó meg azt mondaná neki, hogy papika. Vagy fater. Vagy öreg. Vagy mit szólnának, ha egy férfira, mondjuk párhuzamot vonva Phels-re azt mondaná, hogy kisfiú.

Talán szőrszálhasogatásnak tűnik, de nekem elvárásaim vannak az ország köztársasági elnökével kapcsolatban. Vica és versa.

Hozzászólások lezárva.

Kapcsolat: mail to: bogaar@gmail.com

mail to: bogaar@gmail.com

Archívum